Pages

Månskugga

av Martin Brodén, Linus Gabrielsson, Peter Pettersson och Tobias Wrigstad

Månskugga är ett mastodontscenario med 50 olika scener och över 80 olika roller.

Månskugga är en oklar historia om mänskligheten och dess ursprung. Vi har valt att inte försöka berätta en historia gjutet i ett stycke utan försöka föra fram idén och stämningen genom att "panorera över olika scener och händelseförlopp". Vi berättar många små berättelser, alla mer eller mindre knutna till och relevanta för sagan och målet är lika mycket att presentera tio timmar potential till underhållning som att föra fram historien. Detta betyder att vissa scener och delberättelser helt kan kapas bort till förmån för andra scener som faller spelarna mer på läppen — man kan inte kompromissa bort spelarnas upplevelser för en historia.

Scenariot varvar scener ur olika miljöer, kulturer och tider och kan, utan duktiga spelledare, ge en fragmentarisk bild. Det är här du och din kollega kommer in. Er uppgift är att slussa spelarna mellan scenerna och bihistorierna och göra noggranna avvägningar angående tid och mycket annat.

Bemanning:
4 spelare, 2 spelledare
Spetid:
10 timmar
Nyckelord:
Epik, dramatik, månens baksida, onda tyskar, 80+ roller, 50 scener, norrlandssaga
Premiär:
SydCon, 1998

Trivia

Scenariot är det första och enda i serien "Peter Petterson presenterar". Scenariot förde samman två personer som idag är gifta.

Downloads

  • Spelledarhäftet (kommer snart)
  • Rollkort (kommer snart)
  • Appendix: Bibelkoden (kommer snart)